Cultuur & Natuur kasteel

Zomeropera 20 jaar!

20/05/2017 - 20/06/2017

Zomeropera viert haar 20ste jubileum met een komische opera
Don Pasquale - Donizetti 

Don Pasquale, een rijke vrijgezel op leeftijd én tevens grote smulpaap heeft besloten te trouwen met Norina om zijn weerbarstige neef en erfgenaam Ernesto een lesje te leren. Hij ziet een eigen huwelijk als middel om zijn neef te onterven. 
Zijn vriend (en intrigant) Dokter Malatesta is er echter van op de hoogte dat Ernesto en Norina trouwplannen hebben en wil hen met een sluw plan met naams- en gedaanteverwisselingen helpen.  
Dit is het begin van een zeer amusante muzikale deurenkomedie waarbij Don Pasquale uiteindelijk aan het kortste einde trekt.  
Succesregisseur Frank Van Laecke en dirigent Giuliano Betta staan garant voor een kwalitatief hoogstaande voorstelling die u niet mag missen !

INFO EN BESCHIKBAARHEID VAN TICKETS

Info & beschikbaarheid van tickets: www.zomeropera.be of 0477 67 55 92.

Cultuur & Natuur kasteel

Cultuur & Natuur

Cultuur- en natuurliefhebbers komen allebei aan hun trekken in Alden Biesen. Bezoek de historische gebouwen en tuinen en ga naar een tentoonstelling in de Waterburcht. Of neem de Landcommanderij als vertrekpunt voor een fikse wandeling of pittige fietstocht door Haspengouw en de Demervallei. Pik nadien nog een van de talrijke evenementen mee waarvoor de Landcommanderij het decor is. 

Tentoonstellingen

Leer de geschiedenis achter de historische site Alden Biesen beter kennen in het onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen, met de permanente tentoonstelling over de Landcommanderij vroeger en nu.

Voor nog meer cultuur kan je onze tijdelijke tentoonstellingen in de Waterburcht bezoeken. Bovendien krijg je in het kasteel ook het fraaie gerestaureerde appartement van de landcommandeur te zien en kan je door de Franse Tuinen wandelen.

Nederlands