Cultuur & Natuur kasteel

Verhalen en vertelkunst in socio-cultureel werk met migranten en vluchtelingen

23/11/2017

 

Internationale studiedag

“Verhalen en vertelkunst in migranten- en vluchtelingenwerk”

voor socio-culturele organisaties en volwassenenonderwijs

Landcommanderij Alden Biesen

met de steun van het departement Onderwijs en Vorming en Epos, het nationaal agentschap voor Erasmus+

Ben je benieuwd naar het potentieel van verhalen voor jouw werk met migranten en vluchtelingen? Wil je weten hoe werken met verhalen en vertelgroepen kan bijdragen tot sociale cohesie, meer maatschappelijke betrokkenheid en wederzijds begrip? Ben je op zoek naar een speelse methode om de Nederlandse taal aan te leren? Ben je klaar om je op het terrein van digital storytelling te wagen?

Kom dan op 23 november inspiratie opdoen op de gratis studiedag “Verhalen en vertelkunst in migranten- en vluchtelingenwerk” in landcommanderij Alden Biesen. In de voormiddag presenteren we je een reeks mooie voorbeelden van projecten. In de namiddag geven vertellers diverse workshops. 

Op 24 november geeft Lauren Bianchi (The Village Storytelling Centre – Glasgow) een workshop van 9.30u. tot 15u. Deelnameprijs: 25 euro.  

Interesse? Lees meer en schrijf je in via de uitnodiging. In de bijlage workshops inhoud kies je welke workshops je wil volgen. Stel je ook graag zelf je project voor, lees dan aandachtig de praktische wenken in de bijlage posterpresentatie.
 

Europa Kasteel

Europa Kasteel

Kom naar het Europa Kasteel van Alden Biesen en dompel je onder in het Europese verhaal. Cultuur, vorming en onderwijs in een Europese dimensie, dat is waar Alden Biesen voor staat.

We bieden een breed gamma activiteiten aan in het kader van de onderwijs– en cultuurprogramma’s van de Europese Unie. Wil je hier meer over weten, bekijk dan onze presentatie.

Europa Kasteel: infodagen en seminaries

Ben je leerkracht of docent in het (volwassen)onderwijs en heb je interesse in een internationale samenwerking voor jezelf en je studenten? Alden Biesen biedt informatie en ondersteuning via studiedagen, projectmonitoringdagen en een helpdesk.

Nederlands