Cultuur & Natuur kasteel

Schat van Vlieg

01/07/2017 - 27/08/2017

Begeef je speurneus naar de Schat van Vlieg in Alden Biesen!
Zet je beste speurneus op, want ook dit jaar heeft Vlieg een schat verstopt in Alden Biesen. Laat je niet bij de neus nemen, dit jaar staat alles in het teken van geur. Volg het juiste (geur)spoor en los alle raadsels op. Zo vind jij als eerste de geurige schat. Vind jij een schatkist, dan beleef je een heus geuravontuur, en maak je kans op een mooie prijs!
De zoektocht naar de schat van Vlieg is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar. Met een goed gevulde rugzak kom je meer te weten over het kasteel van Alden Biesen en zijn vroegere bewoners. Onderweg krijg je spannende, maar soms ook wat gekke opdrachten die je samen moet oplossen. Welke geuren kwamen er uit de ketels in de kasteelkeuken? Hoe zouden de paardenstallen geroken hebben en welk parfum gebruikte de landcommandeur?

Wanneer: 1 juli t.e.m. 27 augustus 2017, van dinsdag t.e.m. zondag van 10 tot 17 u.
Meer info: pat.vincent@cjsm.vlaanderen.be of +32 (0)89 51 93 51
Prijs: • € 3,00 voor volwassenen
• € 2,50 voor 60+, 18 tot 26 jaar en groepen vanaf 15 pers. (zonder gids)
• € 1,50 voor 7 tot 18 jarigen, lerarenkaart, DAL
• Gratis voor kinderen tot 7 jaar en houders van 365.be kaart
 

Cultuur & Natuur kasteel

Cultuur & Natuur

Cultuur- en natuurliefhebbers komen allebei aan hun trekken in Alden Biesen. Bezoek de historische gebouwen en tuinen en ga naar een tentoonstelling in de Waterburcht. Of neem de Landcommanderij als vertrekpunt voor een fikse wandeling of pittige fietstocht door Haspengouw en de Demervallei. Pik nadien nog een van de talrijke evenementen mee waarvoor de Landcommanderij het decor is. 

Tentoonstellingen

Leer de geschiedenis achter de historische site Alden Biesen beter kennen in het onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen, met de permanente tentoonstelling over de Landcommanderij vroeger en nu.

Voor nog meer cultuur kan je onze tijdelijke tentoonstellingen in de Waterburcht bezoeken. Bovendien krijg je in het kasteel ook het fraaie gerestaureerde appartement van de landcommandeur te zien en kan je door de Franse Tuinen wandelen.

Nederlands