Cultuur & Natuur kasteel

Matthäus Passion - J.S.Bach

14/04/2017

Op Goede Vrijdag 11 april 1727 weerklonk tijdens de vesperdienst in de Thomaskirche in Leipzig voor het eerst de Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach. Dat ook de componist besefte dat hij met dit werk de muziekgeschiedenis een nooit geziene wending zou geven, is zonneklaar. Want meer nog dan in zijn Johannes-Passion geeft de Matthäus- Passion niet alleen stem aan een verhaal van goddelijke waarheid, maar vooral ook aan een diep gevoel van menselijk leed.

De Bachacademie Alden Biesen bestaat vijf jaar. In die jaren heeft het koor en ensemble een sterke traditie van passieconcerten opgebouwd. Om dit lustrum te huldigen brengen zij jullie deze aangrijpende, dubbelkorige Matthäus-Passion in de kerk van Alden Biesen. Solisten, koor en orkest staan onder leiding van hun artistiek directeur Luc Ponet.

Vrijdag 14 april om 20:00
Tickets: €35 – wegens beperkte plaatsen is reserveren verplicht.

E: inschrijvingen.organum@alden-biesen.be
T: +32(0)89 51 93 65

 

Voorverkoop concert 14 april tot en met woensdag 12 april 2017

Cultuur & Natuur kasteel

Cultuur & Natuur

Cultuur- en natuurliefhebbers komen allebei aan hun trekken in Alden Biesen. Bezoek de historische gebouwen en tuinen en ga naar een tentoonstelling in de Waterburcht. Of neem de Landcommanderij als vertrekpunt voor een fikse wandeling of pittige fietstocht door Haspengouw en de Demervallei. Pik nadien nog een van de talrijke evenementen mee waarvoor de Landcommanderij het decor is. 

Tentoonstellingen

Leer de geschiedenis achter de historische site Alden Biesen beter kennen in het onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen, met de permanente tentoonstelling over de Landcommanderij vroeger en nu.

Voor nog meer cultuur kan je onze tijdelijke tentoonstellingen in de Waterburcht bezoeken. Bovendien krijg je in het kasteel ook het fraaie gerestaureerde appartement van de landcommandeur te zien en kan je door de Franse Tuinen wandelen.

Nederlands