Cultuur & Natuur kasteel

Kerstconcert van J.S. Bach

16/12/2017

Kerstconcert van J.S. Bach

Magnificat BWV 243 – J.S. Bach
Cantate “Christus, ätzet diesen Tag”, BWV 63 (J. S. Bach)
door solisten, orkest en koor van de Bach Academie Alden Biesen o.l.v. Luc Ponet

De feestelijke tekst van het Magnificat, de Bijbelse lofzang van Maria aan de Heer, is al eeuwenlang een rijke inspiratiebron voor componisten. Bach neemt je mee in een meeslepend verhaal (Lukas 1, v.46-55) waar de zwangere Maria haar eveneens zwangere nicht Elisabeth bezoekt en te horen krijgt: “de meest gezegende van alle vrouwen ben jij, en gezegend is de vrucht van je schoot […]. Intieme aria’s en jubelende koren: de wereldberoemde versie van barokgrootmeester Johann Sebastian Bach brengt beide samen. Nu eens teder, dan weer krachtig.
Christum wir sollen loben schon is een kerkcantate van Johann Sebastian Bach. Hij componeerde deze cantate in Leipzig 1724 voor tweede kerstdag. De koraalcantate is gebaseerd op een gelijknamige hymne van Martin Luther.

Zaterdag 16 december 2017 om 20:00
Tickets: €25
Info:                            www.organum-aldenbiesen.be 
inschrijvingen:             info@organum-aldenbiesen.be  

Cultuur & Natuur kasteel

Cultuur & Natuur

Cultuur- en natuurliefhebbers komen allebei aan hun trekken in Alden Biesen. Bezoek de historische gebouwen en tuinen en ga naar een tentoonstelling in de Waterburcht. Of neem de Landcommanderij als vertrekpunt voor een fikse wandeling of pittige fietstocht door Haspengouw en de Demervallei. Pik nadien nog een van de talrijke evenementen mee waarvoor de Landcommanderij het decor is. 

Tentoonstellingen

Leer de geschiedenis achter de historische site Alden Biesen beter kennen in het onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen, met de permanente tentoonstelling over de Landcommanderij vroeger en nu.

Voor nog meer cultuur kan je onze tijdelijke tentoonstellingen in de Waterburcht bezoeken. Bovendien krijg je in het kasteel ook het fraaie gerestaureerde appartement van de landcommandeur te zien en kan je door de Franse Tuinen wandelen.

Nederlands