Cultuur & Natuur kasteel

Internationale zomeracademie Alden Biesen – Tongeren – Sint Truiden

11/08/2017 - 15/08/2017

 

Koorstage en orgelacademie met masterclasses, concerten, radiomis enz.

Gerenommeerde docenten begeleiden de deelnemers zowel bij de koorstage als bij het bespelen van diverse orgels in Zuid-Limburg.
Meer info omtrent deze stage vindt u op www.organum-aldenbiesen.be . Om in ter schrijven kan u mailen naar annelies.vermeulen@organum-aldenbiesen.be .

 

Al deze boeiende stages resulteren in een concert in de kerk van Alden Biesen op 13 augustus.

U kan hiervoor kaarten bestellen bij annelies.vermeulen@organum-aldenbiesen.be .

 

Andere concerten vinden plaats in de O.L.V. Basiliek van Tongeren of in de O.L.V. Geboortekerk van Sint-Truiden.

Meer info: www.organum-aldenbiesen.be

 

Cultuur & Natuur kasteel

Cultuur & Natuur

Cultuur- en natuurliefhebbers komen allebei aan hun trekken in Alden Biesen. Bezoek de historische gebouwen en tuinen en ga naar een tentoonstelling in de Waterburcht. Of neem de Landcommanderij als vertrekpunt voor een fikse wandeling of pittige fietstocht door Haspengouw en de Demervallei. Pik nadien nog een van de talrijke evenementen mee waarvoor de Landcommanderij het decor is. 

Tentoonstellingen

Leer de geschiedenis achter de historische site Alden Biesen beter kennen in het onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen, met de permanente tentoonstelling over de Landcommanderij vroeger en nu.

Voor nog meer cultuur kan je onze tijdelijke tentoonstellingen in de Waterburcht bezoeken. Bovendien krijg je in het kasteel ook het fraaie gerestaureerde appartement van de landcommandeur te zien en kan je door de Franse Tuinen wandelen.

Nederlands