Cultuur & Natuur kasteel

Dag van het kasteel

05/06/2017

Op tweede pinksterdag organiseren we opnieuw de Dag van het Kasteel. Dit jaar is het thema ‘Rondom Kasteel en Buitenplaats’. De omgeving is onafscheidelijk verbonden met het kasteel, zeker in Alden Biesen. Denk maar aan de grachten, de Franse en Engelse tuinen, de omliggende boomgaarden, landerijen, vijvers…. En vergeten we zeker het nieuwe integrale toegankelijkheidspad niet! We willen op de dag van het kasteel de kennis en verhalen over het verleden, heden en toekomst op een betekenisvolle manier doorvertellen aan een breed publiek. We belichten wat er is, maar ook wat er ooit was. Het is een unieke gelegenheid om het kasteel en zijn omgeving als individuele bezoeker te bezichtigen en dit onder leiding van een deskundige gids. Niet te missen!

Wanneer: op maandag 5 juni 2017 start een rondleiding van 1 uur om 14, 15, 16 en 17 uur in het onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen. 
Prijs: € 5/pp (kinderen tot 12 jaar: € 3)
Meer info: pat.vincent@cjsm.vlaanderen.be of +32 (0)89 51 93 51

Cultuur & Natuur kasteel

Cultuur & Natuur

Cultuur- en natuurliefhebbers komen allebei aan hun trekken in Alden Biesen. Bezoek de historische gebouwen en tuinen en ga naar een tentoonstelling in de Waterburcht. Of neem de Landcommanderij als vertrekpunt voor een fikse wandeling of pittige fietstocht door Haspengouw en de Demervallei. Pik nadien nog een van de talrijke evenementen mee waarvoor de Landcommanderij het decor is. 

Tentoonstellingen

Leer de geschiedenis achter de historische site Alden Biesen beter kennen in het onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen, met de permanente tentoonstelling over de Landcommanderij vroeger en nu.

Voor nog meer cultuur kan je onze tijdelijke tentoonstellingen in de Waterburcht bezoeken. Bovendien krijg je in het kasteel ook het fraaie gerestaureerde appartement van de landcommandeur te zien en kan je door de Franse Tuinen wandelen.

Nederlands