Cultuur & Natuur kasteel

BarokFest 2017

08/10/2017

Het BarokFest Alden Biesen brengt ons een hele dag barokke musiceervreugde. Uitvoeringen van 17de en 18de-eeuwse composities krijgen er gedurfde verklankingen gebaseerd op historisch geïnformeerde (her-) interpretaties. 
Een wake up call om 7:15 met Les Amis (3 jachthoorns) zet direct de juiste toon. Om 7:30 volgt er een dauwconcert en wandeling met gids doorheen het domein. Op diverse locaties kunnen we genieten van 18e -eeuwse muziek met het duo Aurélie Viegas & Wim Brabants op Louis XVI-harp & 8-kleppenfluit en Luc Ponet aan het orgel. Daarna volgt er een feestelijk ontbijt met bubbels. Het aperitiefconcert (11:00) brengt ons een unieke uitvoering van de Goldbergvariationen van J.S. Bach door Geert Van Gele (blokfluit), Ludmilla Tschakalova (klavecimbel) en Luc Ponet (orgel). Daarna wordt de honger terug gestild met een heerlijke lunch op het domein Alden. De dag wordt afgesloten met een cantateconcert (15:00) door solisten, koor en orkest van onze vertrouwde Bachacademie. Op het programma o.a. de wondermooie cantate ‘Gottes Zeit ist die Allerbeste Zeit’, beter bekend als de Actus Tragicus van J.S.Bach en werk van J.J.Quantz. Napraten over deze prachtige beleving kan in ons BachKaffee.
 

Tickets:
Hele dag: dauwconcert, ontbijt met bubbels, aperitiefconcert, lunch (buffet),   cantateconcert en gratis drankje BachKaffee: €90
Voormiddag: dauwconcert, ontbijt met bubbels: €30, dauwconcert, ontbijt met bubbels, aperitiefconcert: €50
Namiddag: cantateconcert en gratis drankje BachKaffee: €30

Info:                            www.organum-aldenbiesen.be 
Inschrijvingen:            info@organum-aldenbiesen.be 
                                   inschrijvingen.organum@alden-biesen.be
 

  • Van Petegemorgel Alden Biesen

Cultuur & Natuur kasteel

Cultuur & Natuur

Cultuur- en natuurliefhebbers komen allebei aan hun trekken in Alden Biesen. Bezoek de historische gebouwen en tuinen en ga naar een tentoonstelling in de Waterburcht. Of neem de Landcommanderij als vertrekpunt voor een fikse wandeling of pittige fietstocht door Haspengouw en de Demervallei. Pik nadien nog een van de talrijke evenementen mee waarvoor de Landcommanderij het decor is. 

Tentoonstellingen

Leer de geschiedenis achter de historische site Alden Biesen beter kennen in het onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen, met de permanente tentoonstelling over de Landcommanderij vroeger en nu.

Voor nog meer cultuur kan je onze tijdelijke tentoonstellingen in de Waterburcht bezoeken. Bovendien krijg je in het kasteel ook het fraaie gerestaureerde appartement van de landcommandeur te zien en kan je door de Franse Tuinen wandelen.

Nederlands