Cultuur & Natuur kasteel

Aquarelsalon

01/07/2017 - 27/08/2017

In de zomer van 2017 is het Aquarelinstituut van België te gast in Alden Biesen. De thema’s zijn ‘Architectuur en Verval’ en ‘Vrij thema’. Als internationale gastschilders zijn uitgenodigd: Lau Heidendael (Nederland), Titus Meeuws (Nederland) en Slawa Prischedko (Duitsland). De werken, door een professionele jury geselecteerd, blinken uit door hun technische en artistieke kwaliteiten maar ook door de wijze waarop het thema werd verbeeld. Deze schilders willen de klassieke manier van werken overstijgen en zoeken daarvoor minder evidente oplossingen. Aquarel is voor hen het middel om fijngevoeligheid, een bijzondere behandeling van het licht en een intrigerende eigenzinnigheid op het blad over te brengen. 

Wanneer: 1 juli t.e.m. 27 augustus 2017, van dinsdag t.e.m. zondag van 10 tot 17 u.
Meer info: giovanni.saracino@cjsm.vlaanderen.be of +32 (0)89 51 93 90

 

Prijs: • € 3,00 voor volwassenen
• € 2,50 voor 60+, 18 tot 26 jaar en groepen vanaf 15 pers. (zonder gids)
• € 1,50 voor 7 tot 18 jarigen, lerarenkaart, DAL
• Gratis voor kinderen tot 7 jaar en houders van 365.be kaart

Cultuur & Natuur kasteel

Cultuur & Natuur

Cultuur- en natuurliefhebbers komen allebei aan hun trekken in Alden Biesen. Bezoek de historische gebouwen en tuinen en ga naar een tentoonstelling in de Waterburcht. Of neem de Landcommanderij als vertrekpunt voor een fikse wandeling of pittige fietstocht door Haspengouw en de Demervallei. Pik nadien nog een van de talrijke evenementen mee waarvoor de Landcommanderij het decor is. 

Tentoonstellingen

Leer de geschiedenis achter de historische site Alden Biesen beter kennen in het onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen, met de permanente tentoonstelling over de Landcommanderij vroeger en nu.

Voor nog meer cultuur kan je onze tijdelijke tentoonstellingen in de Waterburcht bezoeken. Bovendien krijg je in het kasteel ook het fraaie gerestaureerde appartement van de landcommandeur te zien en kan je door de Franse Tuinen wandelen.

Nederlands