Cultuur & Natuur kasteel

Aperitiefwandelingen juli-augustus

09/07/2017 - 27/08/2017

Een unieke gelegenheid om als individuele bezoeker de gerestaureerde vertrekken van Alden Biesen te bewonderen onder leiding van een gids. Vanaf 9 juli tot en met 27 augustus 2017 start er iedere zondag om 11 uur een rondleiding. Na de rondleiding geniet je van een lekker aperitiefje. Opgelet: dit is geen natuurwandeling, maar een rondleiding op het domein en in het kasteel.

Vertrek: aan het onthaalcentrum in Alden Biesen

Wanneer: vanaf zondag 9 juli, iedere zondag van juli en augustus om 11.00 u.
€ 6/pp rondleiding + aperitief inbegrepen

Reserveren is aangeraden, maar niet verplicht.

Inschrijven kan in het onthaalcentrum, telefonisch via +32 89 51 93 61 of +32 89 39 96 10 of via toerisme@bilzen.be.

Tip: geniet na dit aperitiefje van een lekkere picknick op ons domein. Tijdens het toeristisch seizoen staan er op verschillende plaatsen houten tafels met banken en vuilnisbakken ter beschikking.
 

Cultuur & Natuur kasteel

Cultuur & Natuur

Cultuur- en natuurliefhebbers komen allebei aan hun trekken in Alden Biesen. Bezoek de historische gebouwen en tuinen en ga naar een tentoonstelling in de Waterburcht. Of neem de Landcommanderij als vertrekpunt voor een fikse wandeling of pittige fietstocht door Haspengouw en de Demervallei. Pik nadien nog een van de talrijke evenementen mee waarvoor de Landcommanderij het decor is. 

Tentoonstellingen

Leer de geschiedenis achter de historische site Alden Biesen beter kennen in het onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen, met de permanente tentoonstelling over de Landcommanderij vroeger en nu.

Voor nog meer cultuur kan je onze tijdelijke tentoonstellingen in de Waterburcht bezoeken. Bovendien krijg je in het kasteel ook het fraaie gerestaureerde appartement van de landcommandeur te zien en kan je door de Franse Tuinen wandelen.

Nederlands