Cultuur & Natuur kasteel

Agricultura

02/07/2017

Het platteland beleven is in 2017 veel meer dan een groen landschap met koeien in een wei en grote machines, die de akkers bewerken. Agricultura trekt de eerste zondag van de zomervakantie weer alle registers open van zijn indrukwekkende country event: talloze bezienswaardigheden rond land-, tuin- en bosbouw, tentoonstellingen, proeverijen, doe-dingen, presentaties en vooral veel boerderijdieren (meer dan 3000!). En dit verspreid over meer dan 30ha rondom Alden Biesen.
Je moet het maar doen: de vakman aanspreken met een groot merkenpark met presentaties van de allernieuwste machines en technieken (zelfs een robottractor!), product- en infostands, maar tegelijkertijd ook families met kinderen een uiterst aangename en leerrijke daguitstap bieden. En kom vooral smullen van het echte Haspengouw want proeverijen en lekkernijen zijn nooit veraf. Kom er vanaf 10.00u tot 18.00u wandelen, genieten, kuieren, proeven en ontdekken, met heel de familie.

Meer info: www.agricultura-bilzen.be
T I +32 89 51 98 58 of +32 89 51 95 32
 

Cultuur & Natuur kasteel

Cultuur & Natuur

Cultuur- en natuurliefhebbers komen allebei aan hun trekken in Alden Biesen. Bezoek de historische gebouwen en tuinen en ga naar een tentoonstelling in de Waterburcht. Of neem de Landcommanderij als vertrekpunt voor een fikse wandeling of pittige fietstocht door Haspengouw en de Demervallei. Pik nadien nog een van de talrijke evenementen mee waarvoor de Landcommanderij het decor is. 

Tentoonstellingen

Leer de geschiedenis achter de historische site Alden Biesen beter kennen in het onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen, met de permanente tentoonstelling over de Landcommanderij vroeger en nu.

Voor nog meer cultuur kan je onze tijdelijke tentoonstellingen in de Waterburcht bezoeken. Bovendien krijg je in het kasteel ook het fraaie gerestaureerde appartement van de landcommandeur te zien en kan je door de Franse Tuinen wandelen.

Nederlands