Leerlingen uit 4 scholen en evenveel lidstaten van de EU verbroederen in de inspirerende omgeving van de Landcommanderij Alden Biesen. Ze werken één week lang samen en nemen elkaars politieke, sociale en economische standpunten onder de loep. Ondertussen trainen ze hun communicatieve, sociale en culturele vaardigheden, competenties die steeds belangrijker worden in het Europa van morgen.

Tijdelijk geen Europaklassen.

Voor meer informatie over het programma, contacteer:

Katrijn Beelen

katrijn.beelen@cjsm.vlaanderen.be

+32 89 51 93 54

Europaklassen

Europaklassen zijn internationale projectweken voor leerlingen uit de hoogste graad van het algemeen secundair onderwijs. Vier scholen uit evenveel lidstaten van de EU vaardigen elk dertien leerlingen en twee leerkrachten af en verblijven gedurende één week in Alden Biesen om elkaars politieke, sociale en economische standpunten te bestuderen en te bespreken. Talenkennis, presentatie- en discussievaardigheden, begrip voor elkaars cultuur en multinationaal samenwerken zijn vaardigheden die elke dag uitgedaagd worden dankzij een evenwichtig en veeleisend programma. Het rollenspel: “European Council of Ministers” op vrijdag vormt het hoogtepunt van de week.

Bezoek Alden Biesen met en zonder gids

Op zoek naar een leuke bestemming voor een daguitstap? Alden Biesen is al jaren een toeristische hotspot. De historische site biedt veel mogelijkheden: bezoek op eigen houtje de Landcommanderij, de prachtige natuur en het park, of kies voor een geleid bezoek met onze gespecialiseerde gidsen. Er is een ruim aanbod van verschillende programma’s, van 2 uur tot zelfs een volledige dag. 

Europa Kasteel

Europa Kasteel

Kom naar het Europa Kasteel van Alden Biesen en dompel je onder in het Europese verhaal. Cultuur, vorming en onderwijs in een Europese dimensie, dat is waar Alden Biesen voor staat.

We bieden een breed gamma activiteiten aan in het kader van de onderwijs– en cultuurprogramma’s van de Europese Unie. Wil je hier meer over weten, bekijk dan onze presentatie.

Europa Kasteel: infodagen en seminaries

Ben je leerkracht of docent in het (volwassen)onderwijs en heb je interesse in een internationale samenwerking voor jezelf en je studenten? Alden Biesen biedt informatie en ondersteuning via studiedagen, projectmonitoringdagen en een helpdesk.

Nederlands