Alden Biesen is een schitterende locatie voor heel wat tentoonstellingen.
Ben je benieuwd welke permanente en tijdelijke expo's er op dit ogenblik lopen, en welke je nog mag verwachten in de nabije toekomst? Maak dan hieronder je keuze en je krijgt meteen alle nuttige informatie.
Openingsuren tijdelijke tentoonstellingen: Dinsdag tot en met zondag :10.00 - 17.00 uur

Tentoonstellingen

 
07/07/2018 - 02/09/2018

Keramiek te kijk!

Professionele keramisten uit binnen- en buitenland stellen in Alden Bies

 
26/10/2018 - 10/03/2019

LIMBURG TUSSEN STAF EN TROON. 1000 JAAR GRAAFSCHAP LOON

Het graafschap Loon ontstond omstreeks 1018  – duizend jaar geleden -  e

Cultuur & Natuur kasteel

Cultuur & Natuur

Cultuur- en natuurliefhebbers komen allebei aan hun trekken in Alden Biesen. Bezoek de historische gebouwen en tuinen en ga naar een tentoonstelling in de Waterburcht. Of neem de Landcommanderij als vertrekpunt voor een fikse wandeling of pittige fietstocht door Haspengouw en de Demervallei. Pik nadien nog een van de talrijke evenementen mee waarvoor de Landcommanderij het decor is. 

Tentoonstellingen

Leer de geschiedenis achter de historische site Alden Biesen beter kennen in het onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen, met de permanente tentoonstelling over de Landcommanderij vroeger en nu.

Voor nog meer cultuur kan je onze tijdelijke tentoonstellingen in de Waterburcht bezoeken. Bovendien krijg je in het kasteel ook het fraaie gerestaureerde appartement van de landcommandeur te zien en kan je door de Franse Tuinen wandelen.

Nederlands